KRAJ PRIČE DUGE 30 GODINA: Raspad jednog od najpoznatijih muzičkih sastava svih vremena, zauvijek ćemo ih pamtiti po ovim hitovima (VIDEO)

Iako su posljednji studijski album "Random Access Memories" izdali davne 2013., poznati francuski muzički duo "Daft Punk" nikada nije spominjao prekid karijere - sve do sada.

  • Kultura

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Nakon što su Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homen Christo na svom YouTube kanalu objavili video znakovito nazvan "Epilog", od njihove publicistkinje došla je potvrda da se duo, poznat po tome što se odijeva u futuristička odijela s kacigama na glavi, razišao.

image Foto: PROFIMEDIA 

Naime, u videu koji je do sada vidjelo 500 hiljada ljudi, hodaju pustinjom dok se jedan od njih ne raznese bombom, nakon čega se pojavljuju godine njihovog djelovanja od 1993. do 2021., a video završava pjesmom "Touch" s refrenom "Love is the Answer".

U 28 godina karijere postali su jedan od najutjecajnijih elektronskih bendova na muzičkoj sceni, a pjesme poput "Around the World", "One More Time" ili "Human After All" njihovu slavu pronijele su širom svijeta.

image Foto: Profimedia

S posljednjim albumom "Random Access Memories" osvojili su pet Grammyja, a singl "Get Lucky" s gostom Pharellom Williamsom prodan je u milionskom tiražu te je bio na vrhu top-lista u 32 zemlje. Osim toga, 2010. su snimili i soundtrack za "Disneyjev" film "Tron: Legacy", koji je bio popularniji od samog filma.

Ovaj neobičan i vrlo uspješan muzički duo sa sljedbom većom od 14 miliona obožavalaca na svom YouTube kanalu odlazi u historiju, ali ostaju pjesme, a mnogi se pitaju kako ovi talentirani Parižani danas izgledaju nakon što su više od dvije decenije svoja lica skrivali iza kaciga.

   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...