PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE RAZBJESNIO ČOVIĆEVE JURIŠNIKE: "I Kojović bi majorizirao Hrvate, isti je kao Izetbegović i Komšić"

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za "Raport" kako “četvorka”, koju čine Narod i pravda, SDP BiH, Naša stranka i BHNL, planiraju da nakon izbora 2022. naprave vlast u Federaciji BiH bez SDA i HDZ-a BiH.

  • Mini market

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 10

Upitan kako će bez HDZ-a napraviti vlast ako ta stranka dobije, kao i do sada, 70 posto podrške hrvatskog biračkog tijela, Kojović je kazao kako on vjeruje da “četvorka” može imati šest Hrvata, jednu trećinu u Klubu Hrvata federalnog Doma naroda.

- A vi, ako imate jednu trećinu u svakom klubu, imenujete predsjednika Federacije i Federalnu vladu - kazao je Kojović, koji se, inače, kako je kazao u razgovoru s Bakirom Hadžiomerovićem, zalaže za ravnopravnost “građana i naroda”.

- Kojovićev i plan “četvorke” da uz pomoć šest "halal" Hrvata, onih koje izaberu Bošnjaci, u federalnom Domu naroda formiraju vlast bez onih koji dobiju većinsku podršku hrvatskih birača, pokazuje kako se Naša stranka, zapravo, ne razlikuje od ostalih bočnjačkih stranaka u odnosu prema Hrvatima i da imaju isti cilj - majorizaciju Hrvata, koji su ustavni konstituent Bosne i Hercegovine - piše Hrvatski medijski servis, neformalno glasilo Čovićevog HDZ-a, pozivajući na hitne izmjene Izbornog zakona, "kako bi se osujetile zle namjere bošnjačkih političara, a Hrvati mogli izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i svih 17 izaslanika u Klub Hrvata federalnog Doma naroda".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...