SLOBODAN VASKOVIĆ OTKRIVA: "Dvije banke u BiH donijele odluku o ZABRANI POSLOVANJA SA DODIKOM, ovo je razlog..."

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17. 01. 2017. godine, “jer 'minira' Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

  • Ekonomija

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 1

Piše: Slobodan Vasković

Dvije Banke u BiH donijele su odluku o zabrani poslovanja sa Miloradom Dodikom.

Razlog je što se Dodik nalazi na “Crnoj listi” SAD-a, a jedna od posljedica te činjenice jeste i zabrana Bankama da posluju sa Dodikom.

Dodik je na “Crnu listu” SAD-a stavljen 17.01.2017. godine, “jer 'minira' Dajtonski sporazum i predstavlja prijetnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”.

Zabrana poslovanja sa Bankama (čija imena ne navodim iz razumljivih razloga, iako su mi poznata), novi je udar na Dodika, nakon četiri godine gledanja "kroz prste" po ovom pitanju.

Taj udar jeste u simboličkoj ravni i neće nanijeti materijalnu štetu Dodiku, ali svjedoči da se pritisak na njega pojačava zbog nastavka necivilizovane retorike, autokratskog načina vladanja i zaštite kriminalaca svih kalibara.

Dodik koji je, nakon prvog dolaska na vlast (januara 2008.), bio u dugu od preko milion tadašnjih DEM, danas je milijarder, koji je ogromnu većinu novca, stečenu nezakonitim radnjaama, iznio u Rusiju, Lihtenštajn, Luksembrug i jednim dijelom na Kipar.

(nastaviće se)

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...