STRANKA DRAGANA ĐILASA PORUČILA PREDSJEDNIKU SRBIJE: "Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su prije, postojat će i poslije Vučića"

Kako je navela Stranka slobode i pravde, proći će i ovo vrijeme u kome autoritarni režim ruši sve moralne norme i vrijeđa inteligenciju cijelog jednog naroda, kao da historija i historijske činjenice ne postoje.

  • Regija

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su prije, postojat će i poslije Vučića i nikada ih niko neće i ne smije zaboraviti, naveli su u saopćenju iz Stranke slobode i pravde, na čijem je čelu Dragan Đilas.

- Sama činjenica da Vučić kaže da je “Dara iz Jasenovca” simljena na njegovu inicijativu, pokazuje koliko primitivno i nedoraslo on doživljava državu i nacionalnu historiju, pokazuje da mu ništa nije sveto i da ne preza ni od čega zarad lične koristi i političkog rejtinga. Pored brojnih historijskih dokumenata i svjedočenja, ovaj film je jedan od pokušaja autora da se iz umjetničkog ugla dodatno analiziraju ovi tragični historijski događaji i ne treba da bude poligon za nove podjele i tabloidnu kampanju režima, koji je potpuno izgubio kompas – piše u saopćenju.

Kako je navela Stranka slobode i pravde, proći će i ovo vrijeme u kome autoritarni režim ruši sve moralne norme i vrijeđa inteligenciju cijelog jednog naroda, kao da historija i historijske činjenice ne postoje.

- Do tada, naše je da pamtimo i ne zaboravljamo, da se zlo ne bi ponovilo – rekli su iz SSP-a.

Vučić je prije dva dana novinarima kazao da je gledao film. Rekao je da je na njegovu inicijativu država pomogla taj film.

- Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja, ponosan sam na tu činjenicu – što su se poslije 75 godina neka država, predsjednik i neka vlada sjetili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svjetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu – naveo je Vučić, prenosi "Hayat".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...