OBJAVILI ČITULJU ZA VUČIĆA: Brnabić optužila Đilasa, on reagirao i spomenuo Mariniku Tepić...

Lider SSP-a pritom je podsjetio i na šovinističku fotomontažu umrlice za potpredsjednicu te stranke Mariniku Tepić, koja je svojevremeno cirkulisala društvenim mrežama.

  • Regija

  • 27. Mar. 2024  

  • 1

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama, i da to osuđuje.

„Naravno da niko iz opozicije nema veze sa objavljivanjem čitulje za A. Vučića. I naravno da to osuđujem. Vidim da se svi funkcioneri SNS-a izređaše sa napadom na mene i celu opoziciju zbog ove čitulje. Ne sećam se da je iko od njih reagovao kada je objavljena čitulja za Mariniku“, naveo je Đilas na društvenoj mreži X, prenosi N1. 

Lider SSP-a pritom je podsjetio i na šovinističku fotomontažu umrlice za potpredsjednicu te stranke Mariniku Tepić, koja je svojevremeno cirkulisala društvenim mrežama.

Podsjetimo, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović naložio je jučer Osnovnom javnom tužilštvu u Mladenovcu da u saradnji sa policijom hitno identifikuje tvorce takozvane umrlice predsjednika Srbije Vučića, koja je, kako se sumnja, izlijepljena na teritoriji ove opštine.

 Posebnom odjeljenju za visokotehnološki kriminal je naloženo da identifikuje osobe koje su ovu „umrlicu“ dijelile na društvenim mrežama.

Predsednica Skupštine Srbije i visoka funkcionerka SNS-a Ana Brnabić jučer je na X-u navela da je objavljivanje umrlice za Aleksandra Vučića na društvenim mrežama „rezultat politike Đilasove ‘Srbije protiv nasilja’“ i da će, kako je navela, „ozbiljno bolesne i duboko poremećene osobe koje ovo rade“ dobiti odgovor na izborima u Beogradu, 2. juna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...