PREVARI PA VLADAJ: CIK BiH objavio nevjerovatne podatke, na ponovljenim izborima veliki broj onih koji ni za sebe nisu glasali...

Na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju građani su mogli da biraju između čak 85 političkih stranaka i nezavisnih kandidata, od kojih mnogi na kraju nisu osvojili čak nijedan glas. Prema podacima CIK-a, od ukupnog broja prijavljenih političkih subjekata, čak ih je 67 na izborima osvojilo između nula i devet glasova.

  • Politika

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

Drugim riječima, mnogi od kandidata nisu glasali ni sami za sebe, a kamoli da je njihovo ime zaokružio neki član uže ili šire porodice.

Od 85 političkih subjekata koji su prijavili učešće na izborima u Doboju, devet ih je uspjelo prijeći cenzus od tri odsto.

Zanimljiva je činjenica da šest nezavisnih kandidata i političkih stranaka koji su bili u utrci za odbornike, nije osvojilo niti jedan glas, odnosno nisu glasali ni za sebe. S druge strane, 16 stranaka i nezavisnih kandidata glasalo je, ipak, za sebe, pa su na izborima osvojili ukupno jedan glas.

Prema podacima CIK-a BiH, od ukupnog broja prijavljenih političkih subjekata, čak ih je 67 na izborima osvojilo između nula i devet glasova.

Podaci su to koji nameću sumnju da se mnogi kandidati prijave za učešće na izborima samo kako bi se ubacili u biračke odbore i na kraju profitirali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...