VUČIĆ JE OZBILJAN POTENCIJAL: U istom danu položio ispit desetkom i učestvovao na videosamitu

I očekivalo se od predsjednika Srbije da kao “najbolji student prava”, kako je to svojevremeno rekao dekan Pravnog fakulteta, i u Visokoj sportskoj školi dobija najviše ocjene, ali je ipak neobično da u istom danu kada obilazi sela u Sremu, razgovara s investitorima ili učestvuje na međunarodnim konferencijama na visokom nivou, polaže ispite i kolokvije.

  • Regija

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 1

I očekivalo se od predsjednika Srbije da kao “najbolji student prava”, kako je to svojevremeno rekao dekan Pravnog fakulteta, i u Visokoj sportskoj školi dobija najviše ocjene.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio se nedavno svojim indeksom s Visoke sportske škole, iz kog se vidi da je u prvom semestru položio četiri ispita, dobio tri desetke i jednu devetku. Zanimljivo je, međutim, što je Vučić na dan kad je polagao kolokvije i ispite, uspio da obiđe jedno selo u Sremu, razgovara s investitorima, učestvuje na videokonferencijama o “malom Schengenu” i Samitu Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Predsjednik Srbije gotovo svakodnevno izvještava o visokom rastu BDP-a, nabavci vakcina i provođenju imunizacije, borbi protiv kriminala i mafije, a odnedavno i o snimanju filmova.

Svoje pratioce na društvenim mrežama redovno obavještava i o polaganju ispita na Višoj trenerskoj školi, u koju je krenuo u julu prošle godine “u želji da postane košarkaški trener”.

I očekivalo se od predsjednika Srbije da kao “najbolji student prava”, kako je to svojevremeno rekao dekan Pravnog fakulteta, i u Visokoj sportskoj školi dobija najviše ocjene, ali je ipak neobično da u istom danu kada obilazi sela u Sremu, razgovara s investitorima ili učestvuje na međunarodnim konferencijama na visokom nivou, polaže ispite i kolokvije.

Javnost je tako informisao i o prvom položenom ispitu, 5. februara, kada je dobio desetku iz predmeta Sociologija sporta, a nedavno je svojim pratiocima na Instagramu dao na uvid i svoj indeks, iz koga se vidi kada je sve polagao ispite i kolokvije, koje je ocjene dobio i koliko je poena prikupio.

Tako je, naprimjer, ispit iz predmeta Pedagogija sporta polagao 9. februara, kada je na poziv kineskog predsjednika Xi Jinpinga učestvovao na videosamitu koji organizuje Kina i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope, o čemu je, također, izvijestio svoje pratioce na Instagramu. Kako se može vidjeti u njegovom indeksu, tog dana je na ispitu u Visokoj sportskoj školi dobio ocjenu 10.

Još neobičniji primjer je polaganje kolokvija iz predmeta Pedagogija sporta 23. decembra prošle godine, na kom je prikupio 25 poena.

Baš tog dana mediji su uživo prenosili Vučićev obilazak poljoprivrednog gazdinstva Dejana Matića iz Golubinaca u Sremu.

Tu nije bio kraj njegovoj posjeti. On je nakon obilaska gazdinstva, razgovarao s rukovodstvom kompanije "Japan Tobacco International" i proizvođačima duhana koji imaju ugovor s tom kompanijom, a povodom uspješno završene sezone berbe duhana u 2020. godini.

Predsjednik Srbije kolokvij je polagao i 9. novembra, također iz predmeta Pedagogija sporta, na kom je dobio 25 poena, a u indeksu je zabilježeno da je tog dana i iz “aktivnosti” dobio dodatnih 10 poena.

Međutim, istog dana Vučić je učestvovao putem videolinka na konferenciji "Mali Schengen", a osim njega, na tom događaju su učestvovali i premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev, kao i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Mediji su potom izvijestili da je na toj konferenciji potpisan memorandum o razumijevanju i saradnji u borbi protiv Covida-19.

Mediji su pokušali saznati od Vučićeve savjetnice za medije Suzane Vasiljević kako je predsjednik u takvim uslovima polagao ispite i kolokvije, ali do objave ovog teksta, odgovori nisu stigli, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...