DAJ ŠTA DAŠ PA SATARAŠ: Napravite već danas ovo legendarno jelo

Tako jednostavno, brzo, ukusno i zdravo. Ja ga najviše volim samog s dobrim domaćim hljebom i kašikom milerama, a odličan je prilog uz rižu ili bilo koje meso.

  • Gastro

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

SASTOJCI: 

2 velika luka

3 velike paprike

3 velika paradajza (ili jedna konzerva pelata)

3-4 čehna bijelog luka

maslinovo ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk očistiti i izrezati te pirjati u tavi sa maslinovim uljem.

2. Dodati bijeli luk i još kratko pirjati.

3. Papriku očistiti i izrezati na trake ili kocke i dodati luku.

4. Na kraju dodati paradajz, posoliti i promiješati.

5. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta ili dok ne bude gotovo.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...