MARINIKA TEPIĆ RAZOTKRILA AFERU TEŠKU 60 MILIONA EURA: VUČIĆ hapsi Sinišu Malog!

Podsjetimo, Tepić je prije dva dana objavila ugovor po kome se vlasniku "Kurira" daje 60 miliona eura i taj, kako je rekla, fantomski ugovor nazvala pljačkom godine. 

  • Regija

  • 26. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 0

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić oglasila se na svom Tviteru i podsetila javnost da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za danas hapšenje ministra finansija Siniše Malog, kako je rekao "ukoliko je išta prekršio kada je dao 60 miliona evra vlasniku Kurira Igoru Žeželju i Telekomu", piše Direktno.rs.

Da li se to Aleksandar Vučić ogradio od Siniše Malog? Kaže nije vidio papire! A najavio za danas hapšenje (Siniše) Malog ako je išta prekršio kad je 60 mln € iz budžeta dao Žeželju i Telekomu. Izvol'te papire. I prekršenu Uredbu o kap.projektima. Studije opravdanosti nigde! Kad će hapšenje? - napisala je marinika Tepić na Tviteru i objavila članove zakona koji su prekršeni ovom aferom.

Podsjetimo, Tepić je prije dva dana objavila ugovor po kome se vlasniku Kurira daje 60 miliona eura i taj, kako je rekla, fantomski ugovor nazvala pljačkom godine. 

To nije samo pljačka, već i potencijalna zloupotreba najosetljivijih podataka građana Srbije. Vlast je smislila da sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca svih građana Srbije daju u džep privatniku Igoru Žeželju. I to u saradnji sa Telekomom Srbije. Ugovor je 11. februara potpisao Siniša Mali, ministar finansija, a predmet ugovora je izrada, implementacija i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru, odnosno plata - rekla je Tepić, ističući da je osnovno pitanje kome to treba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...