ADVOKAT IFET FERAGET OŠTRO ODGOVORIO ENRI SULJIĆ: "A šta reče i osta živa?!"

"Ne smijem dalje, jer je istraga, ali ovaj put ona djelotvorna istraga, u toku. Takva istraga, po pravilu, počinioce vodi pred sud, koji je jedini ovlašten da kaže i ime i imena", rekao je Feraget.

  • Društvo

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 3

Nakon što je Enra Suljić gostovala na "Hayatu" te pritom iznijela određene tvrdnje o slučaju “Memić”, oglasio se i advokat porodice te joj poslao oštru poruku, koju prenosimo u cijelosti.

- Reče Enra, “osobito me čudi advokat porodice koji sebi daje za pravo različite kvalifikacije, koji ne poštuje kodeks advokatske etike, koji je vrlo jasan”.

A šta reče i osta živa! Čuj, ja ne poštujem kodeks advokatske etike!

U kodeksu advokatske etike stoji da je advokat dužan da se dosljedno bori za vladavinu prava, zaštitu sloboda i interesa  građanina kojeg zastupa, da se nikada se ne smije staviti u zavisnost sa bilo čijim drugim ili svojim vlastitim interesom. Ja upravo to i činim!

Ne smijem dalje jer istraga, ali ovaj put ona djelotvorna istraga, je u toku. Takva istraga, po pravilu, počinioce vodi pred sud, koji je jedini ovlašten da kaže i ime i imena!

(Pressmedia)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...