GAVRANKAPETANOVIĆ UPOZORAVA NA OPASNOST OD KORONAVIRUSA: "Stanje se pogoršava, bolnica je prepuna. Ovaj TREĆI VAL JE VRLO OPASAN I OZBILJAN"

Ovaj treći val, kako ga mi prepoznajemo, on je ustvari vrlo opasan i ozbiljan, kaže Gavrankapetanović.

  • Društvo

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 0

Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš” u Sarajevu, kazao je za BHRT kako se nada da će vakcinacija u Bosni i Hercegovini početi uskoro i da će prvi kontingent vakcina biti namijenjen zdravstvenim radnicima.

“U svim zemljama prioritet prema planu vakcinacije su zdravstveni radnici i oni koji rade u COVID odjeljenjima, ljudi koji su direktno izloženi svojim životima i svojim zdravljem. Nadamo se da će tako biti i u Bosni i Hercegovini”, rekao je Gavrankapetanović u Dnevniku BHT1.

On je napomenuo da je neshvatljivo kašnjenje sa isporukom vakcina u našu zemlju.

“To je mnogo više od običnog razočarenja, da smo ostavljeni u ovakvoj situaciji bez vakcina. Mi izražavamo duboku zahvalnost svima koji nam pomognu jer to je sada stvar prvog reda za ovu zemlju i za njene građane”, poručio je direktor Opšte bolnice “Prim. dr Abdulah Nakaš”.

Gavrankapetanović je upozorio na opasnost novog vala koronavirusa u BiH koji donosi vrlo kompleksnu kliničku sliku kod pacijenata oboljelih od COVID-19.

“Ovaj treći val, kako ga mi prepoznajemo, on je ustvari vrlo opasan i ozbiljan. Stanje se pogoršava zadnje dvije nedjelje. Bolnica je prepuna a ono što posebno vidimo su teške kliničke slike. Mi sada u bolnici nemamo srednje teških pacijenata, svi su teški ili kritični. Svih šest COVID odjeljenja koje imamo su puni. Naravno, mi svakodnevno otpuštamo pacijente koji su izliječeni, ali za to vrijeme dolaze drugi. Zdravstveni radnici rade pod velikim pritiskom ali mi ćemo ovo izdržati", rekao je Gavrankapetanović gostujući u Dnevniku 2 BHT1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...