PRIJEDLOG ZA RUČAK: Napravite šnicle od faširanog mesa i...

Ko ne voli faširane šnicle? Isprobajte ovaj recept koji je drugačiji od ostalih, a vrlo ukusan i zasitan.

  • Gastro

  • 01. Mar. 2021  01. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 g faširanog mesa

400 g krompira

3 glavice luka

2 čehna bijelog luka

2 kašike brašna

1 jaje

250 ml vrhnja za kuhanje s okusom bešamela

rendani sir po želji

PRIPREMA:

1. Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.

2. Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.

3. Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.

4. Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene s obje strane.

5. Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s okusom bešamel sosa.

6. Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju i peći još 15 minuta na istoj temperaturi. 

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...