FACEBOOK PREDSTAVIO BARS: Nešto kao TikTok, ali za repere

Najnoviji eksperiment iz Facebookovog "laboratorija" NPE Team jako je sličan TikToku uz veliki naglasak na rep i rime.

  • HiTec

  • 01. Mar. 2021  01. Mar. 2021

  • 0

Facebookov tim za razvoj i istraživanje NPE Team predstavio je još jednu eksperimentalnu muzičku aplikaciju.

Riječ je o BARS-u, muzičkom appu koji reperima omogućava snimanje rima, kao i dodavanje raznih vokalnih efekata i profesionalno napravljenih ritmova. Uratke autori mogu objaviti na društvenim mrežama.

Razlog zbog kojeg je BARS zanimljiv je umjetna inteligencija, koja, dok autor stihove piše u aplikaciji, automatski predlaže riječi koje se rimuju s onim što pišu.

Aplikacija ima vizuelne i audiofiltere, uključujući autotune. Što se interaktivne zabave tiče, BARS nudi "Challenge Mode" u kojem autori moraju improvizirati u pravom vremenu na automatski sugerirane riječi.

Prema izvještaju TechCruncha, BARS izgleda kao još jedan konkurent TikToku - do te mjere da koristi njegovo prepoznatljivo sučelje (uz nekoliko vizuelnih preinaka).

Zatvorena beta za BARS dostupna je samo na iPhoneu. Prve videe u aplikaciji objavili su članovi NPE Tima, dok će korisnici prije dolaska službene pozivnice moći rezervirati korisničko ime, prenosi "Engadget".

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...