POLICIJA NA NOGAMA: Pretreseno 10 lokacija u Sarajevu i Kaknju, uhapšeno šest RAZBOJNIKA koji su HARALI ŠIROM BiH

Radi izvršenja krivičnih djela, prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila na području spomenutih kantona.

  • Hronika

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Federalna uprava policije, u saradnji sa pripadnicima MUP-a četiri kantona, povela je još jednu uspješnu akciju.

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije u zajedničkim koodriniranim aktivnostima sa pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova Tuzlanskog, Srednjobosankog, Zapadnohercegovačkog i Zeničko-dobojskog kantona i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, od 28. februara 2021. godine provode mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Federacije BiH, a vezano za dokumentovanje organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnog djela iz člana 340., a u vezi sa krivičnim djelom teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva i Kaknja te je lišeno slobode šest lica inicijala N. H. (1972.), A. Ć. (1989.), A. Š. (1982.), A. Š. (1979.), M. I. (1980.) i E. D. (1985.) dok je za licem E. DŽ. (1977.) raspisana operativna potjernica.

Navedena lica se sumnjiče da su  u vremenskom periodu od početka 2020. godine, na području Tuzlanskog kantona, Srednjobosanskog kantona, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona te Brčko distrikta, organizujući se radi stjecanja protupravne imovinske koristi, izvršili više napada i pokušaja napada na najmanje 14 poslovnih subjekata: benzinskih pumpi, trgovačkih centara i drugih privrednih subjekata na prostoru Federacije BiH i Brčko distrikta, kojom prilikom su otuđili više od 200.000 KM, kao i veću količinu robe, cigareta, kafe, alata te drugih proizvoda koje su pronašli u objektima i time poslovnim subjektima nanijeli veću materijalnu štetu.

Također, s ciljem izvršenja navedenih krivičnih djela prethodno su otuđili 14 putničkih motornih vozila i pokušali otuđiti sedam motornih vozila na području spomenutih kantona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...