MILO ĐUKANOVIĆ ZAGRMIO: Traži zatvaranje granica, brojke preminulih su “stravične”...

Poručio je da se Crna Gora, radi zaštite građana, mora izdići iznad podjela.

  • Regija

  • 02. Mar. 2021  02. Mar. 2021

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović traži zatvaranje granica i ubrzanu imunizaciju, jer je, kako kaže, zdravlje građana u ozbiljnoj opasnosti.

Ðukanović smatra da su brojke preminulih “stravične”, kao i oboljelih od koronavirusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primjenu epidemioloških mjera – zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva”.

Poručio je da se Crna Gora, radi zaštite građana, mora izdići iznad podjela.

Podsjetio je da je za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije koronavirusom u Crnoj Gori preminulo više od 1.000 građana.

- Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vijest u prijateljskim zemljama širom svijeta s daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućivao izraze saosjećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost – poručio je crnogorski predsjednik, prenio je portal RTCG.

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta oboljelih i preminulih, kako kaže Ðukanović, ne smiju nikoga ostaviti ravnodušnim.

- Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti - naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasu pandemije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...