KAKVA DRAMA NA CAMP NOUU: Čekao se posljednji zvižduk sudije pa da nogometaši Seville započnu slavlje, a onda je Barcelona napravila čudo…

Fudbaleri Barcelone sinoć su u sjajnom meču nakon produžetaka pobijedili Sevillu sa 3:0 i uspjeli se plasirati u finale Kupa kralja.

  • Sport

  • 04. Mar. 2021  04. Mar. 2021

  • 0

Sevilla je u meč ušla s dva gola prednosti, jer su u prvom susretu na svom terenu slavili sa 2:0. No, Barcelona je odlično otvorila večerašnji meč i uspjela je brzo doći do gola.

Igrala se 12. minuta kada je loptu imao Ousmane Dembele, koji se za trenutak spetljao, a onda je s vrha kaznenog prostora postigao spektakularan gol za 1:0.

Činilo se da će tada Katalonci svim silama krenuti naprijed, ali je Sevilla uspjela da zaigra bolje. Barcelona je imala posjed lopte, ali do kraja prvog poluvremena nije uspjela da dođe do šanse za pogodak.

U drugom dijelu, Barcelona je ponovo imala posjed lopte, a do drugog gola mogli su u 68. minuti. Nakon centaršuta s desne strane, spektakularno je pokušao Jordi Alba, no prečka je spasila goste.

Samo pet minuta kasnije, Sevilla je mogla sve da riješi. Mingueza je skrivio penal, loptu je uzeo Ocampos, ali je Ter Stegen sjajno odbranio njegov udarac.

I kada su svi očekivali kraj utakmice, Barcelona je došla do gola. Griezmann je centrirao s lijeve strane, a najviši u kaznenom prostoru gostiju bio je Pique, koji glavom pogodio za 2:0 i veliko slavlje domaćih igrača.

Barcelona je odlično nastavila i u prvom produžetku i već nakon četiri minute domaći su došli do gola. Ovaj put, Alba je asistirao, a sjajan gol glavom postigao je Braithwaite za 3:0 i tako doveo svoj tim u prednost od 3:2 u ukupnom rezultatu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...