NENAD NEŠIĆ ZALEDIO VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Spreman sam da preuzmem funkciju predsjednika Republike Srpske, pobijedit ću…“ (VIDEO)

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić gostovao je u emisiji "Puls" BN TV-a.

  • Politika

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Na pitanje da li sebe vidi kao budućeg predsjednika RS, Nešić odgovara: 

“Ako dobijem povjerenje DNS-a i ako uspijem da obezbijedim široki front za izbor predsjednika Republike Srpske, spreman sam da taj teret nosim. Imam dovoljno hrabrosti i smatram da sam kompletna ličnost da mogu da iznesem tu utakmicu. Ako budem kandidat za predsjednika Republike Srpske, pobijediću”, kazao je Nešić.

Komentarišući sastanak Izetbegovića, Dodika i Čovića sa specijalnim predstavnikom EU u BiH Johannom Sattlerom i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom, Nešić je rekao da BiH nije ništa uradila na pitanju 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, što je uslov za otvaranje pregovora o pridruživanju EU.

On je i ovom prilikom ponovio da prijenosa nadležnosti s entiteta na državni nivo ne smije biti, naglašavajući da DNS nikada nije učestvovao u prijenosu nadležnosti s Republike Srpske na BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...