VJERUJEM, NE VJERUJEM: "Odobren uvoz za 108.000 doza 'AstraZeneca' vakcina u BiH"

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obaviješteno je da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva, u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH, izdala rješenja za uvoz vakcina u našu zemlju.

  • Mini market

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

“Član 66. stav 7. glasi da izuzetno od propisanog odredbom stava (3) ovog člana, ako Vijeće ministara BiH proglasi vanredno stanje, na zajednički prijedlog entitetskih ministarstava zdravstva i Odjela za zdravstvo Brčko distrikta, Agencija može odobriti uvoz lijekova koji nisu dobili dozvolu za stavljanje u promet ako su takvi lijekovi neophodni za prevenciju, odnosno otklanjanje posljedica takvog stanja, izdala Rješenja za uvoz cjepiva u BiH.

Riječ je o 108.000 doza 'AstraZeneca' vakcina. Odabrani veletrgovac, a temeljem prethodno provedenog tendera je "Hercegovina lijek" d.o.o, koji je upisan u Registar Agencije za lijekove s neophodnim GDP certifikatom”, saopćeno je iz MCP BiH.

“Dakle, Ministarstvo civilnih poslova je nakon svih prethodno poduzetih inicijativa i aktivnosti, privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku cjepiva za BiH. Ovim činom se stječu svi uvjeti da vakcine nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit građana BiH”, navode iz Ministarstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...