MODNI STRUČNJACI ZNAJU: Omražene "češke" sandale bit će omiljena obuća u toplijim mjesecima

Tekst s hrvatskog "Tportala" prenosimo u izvornoj varijanti.

  • Žena

  • 05. Mar. 2021  05. Mar. 2021

  • 0

Možda vas je iznenadio trend neuglednih "čeških" sandala koji je pokorio svijet, ali ako ste mislili da je to tek prolazni mini trend koji će nestati jednako brzo kao što je došao na modnu scenu, prevarili ste se. Ove "ružne" sandale prodaju se brzinom svjetlosti već četvrtu godinu zaredom.

Proteklih sezona ženstvenu modu zamijenio je trend "tatinih' tenisica, "radničkih" kombinezona i omraženih "čeških" sandala.

Ova naizgled neugledna moda pokorila je modnu scenu te iz dana u dan privlači sve više sljedbenika. Činjenica je da je vladavina štikli završena te da je na tron zasjela udobna, pa čak možemo reći "ružna" obuća.

Omražene sandale na čičak koje smo nekad gledali na nogama turista sada u ormaru imaju sve vodeće street style zvijezde.

Potraga za ovim tipom ljetne obuće koja se unazad nekoliko sezona sramežljivo počela pojavljivati na stopalima slavnih fashionistica, dominirat će i u mjesecima koji su pred nama. Online pretraživanja za ovim prepoznatljivim sandalama sportskog stila nezaustavljivo rastu, a jednako su popularni pristupačni high street modeli poput onih s potpisom brenda Teva ili luksuzni modeli paprenih cijena kao što je model s potpisom modne kuće Chanel.

Ponuda ovih sandala zaista je velika pa ćete na policama pronaći modele od tvida, kože, najlona, pa čak i trapera, kao i elegantne modele ukrašene perlicama i cirkonima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...