U SUDU BiH ODRŽANO ROČIŠTE DARKU ELEZU: Pogledajte detalje iz sudnice... (VIDEO)

Tužilac Dubravko Čampara ukazao je da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine.

  • Hronika

  • 05. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

U Sudu BiH danas je održano ročište Darku Elezu, koji je sinoć iz Srbije izručen našoj zemlji, na kojem mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Elez se zvanično sumnjiči za likvidaciju Siniše Miličevića Tigra, dva pokušaja ubistva u Bijeljini i tri krivična djela iznude.

Tužilac Dubravko Čampara ukazao je da je Elez organizirao kriminalne grupe u Srbiji i BiH, te da je grupa lako prelazila granicu preko Drine.

Više od 35 svjedoka kažu da im je ugrožen život, te je zbog toga utjecaj na svjedoke zagarantovan.

Elezov pravni zastupnik advokat Senad Kreho pokušao se usprotiviti prijedlogu Tužilaštva, tražeći da se pritvor zamijeni mjerama zabrane, koje bi podrazumijevale ograničenje kretanja, oduzimanje dokumenata i obavezu javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Na kraju je Elez rekao da je saglasan da mu se odredi pritvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...