VELIKA ISKUŠENJA ZA BIVŠEG PREDSJEDNIKA: Novi problemi za Trumpa, pokrenuta još jedna tužba

Član Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Eric Swalwell podigao je tužbu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog "poticanja naroda na pobunu" tokom nereda u Kongresu 6. januara ove godine, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 05. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 0

Demokratski zastupnik, koji je podnio tužbu na 65 stranica saveznom sudu u Washingtonu, tvrdi da se Trumpu treba suditi zbog poticanja na pobunu u Kongresu.

Osim Trumpa, Swalwell je tužio i najstarijeg Trumpovog sina, republikanskog zastupnika Mo Brooksa i Trumpovog advokata Rudyja Giulianija, tvrdeći da su sva navedena imena poticala na pobunu okupljene demonstrante ispred Kongresa.

Ranije je demokratski zastupnik Bennie Thompson pokrenuo tužbu protiv Trumpa zbog "poticanja naroda na pobunu".

Trump je oslobođen optužbi nakon glasanja o opozivu održanom na Generalnoj skupštini Senata 13. februara, pod optužbom da je poticao narod na pobunu tokom nereda u Kongresu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...