KAO GROM IZ VEDRA NEBA: "AstraZeneca" vrši provjere Forte i Vranića; KS uskoro bi mogao dobiti 200.000 doza vakcina

Premijer Forto izjavio je ranije kako se Kanton Sarajevo obratio proizvođačima vakcina.

  • Vijesti

  • 06. Mar. 2021  06. Mar. 2021

  • 4

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić potvrdio je da predstavnici "AstraZenece" provjeravaju biografije njega i premijera Kantona Sarajevo Edina Forte kako bi se potpisao ugovor o nabavci vakcina.

Vranić je izjavio da je riječ o 200.000 doza vakcina za ovaj kantona. Novac u iznosu od 2,5 miliona maraka doznačen je Zavodu zdravstvenog osiguranja KS.

Premijer Forto izjavio je ranije kako se Kanton Sarajevo obratio proizvođačima vakcina, ali da nisu htjeli komunicirati s njima, već samo s državnim nivoom, dok su neki zahtijevali da se naruče mnogo veće količine vakcina koje bi, prema Fortinim riječima, bile prevelike i za Federaciju.

Forto je izjavio kako KS vrši kontinuiran pritisak na vlasti te da radi sve što je u njihovoj mogućnosti da se ubrza nabavka vakcina, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...