ENGLESKA PREMIER LIGA: Liverpool izgubio šesti put zaredom, M. United zaustavio M.City (VIDEO)

Liverpool je izgubio već šesti put zaredom na svom Anfieldu u Premier ligi, dok su nogometaši Manchester Uniteda prekinuli nevjerovatan niz Cityja od 21 pobjede u svim takmičenjima.

  • Sport

  • 07. Mar. 2021  07. Mar. 2021

  • 1

Aktualni engleski nogometni prvak Liverpool izgubio je nevjerojatni šesti put zaredom na svom Anfieldu u Premier ligi, u susretu 27. kola kao gost bolji od Liverpoola bio je Fulham sa 1-0 (1-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mario Lemina u 45. minuti pogodivši s ivice kaznenog prostora suprotni ugao nemoćnog Allisona.

Prije poraza od Fulhama Liverpool je na Anfieldu redom gubio i od Burnleyja, Brightona, Manchester Cityja, Evertona i Chelseaja, a u tih šest dvoboja je postigao samo jedan pogodak i to iz kaznenog udarca. Prije tog niza Liverpool je dva puta odigrao neriješeno, pa je njegov niz utakmica bez domaće pobjede u prvenstvu sada čak osam.

Liverpool je ostao sedmi na tabeli sa 43 boda, dok je 18. Fulham stigao do učinka od 26 bodova, koliko ima i 17. Brighton.

Nogometaši Manchester Uniteda 2:0 gostujućom pobjedom protiv gradskog rivala Manchester Cityja u susretu 27. kola engleskog prvenstva prekinuli su nevjerovatan niz Cityja od 21 pobjede u svim takmičenjima.

United je poveo već u 2. minuti kada je Bruno Fernandes sigurno izveo kazneni udarac nakon što je Gabriel Jesus neoprezno u svom kaznenom prostoru startao na Martiala, a gosti su povećali svoju prednost na startu nastavka, u 50. minuti Shaw je s loptom pretrčao gotovo pola igrališta, potom odigrao dupli pas s Rashfordom i zatim zatresao mrežu.  

United se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto na tabeli sa 54 boda, 11 manje od vodećeg Cityja, a jednim više od trećeg Leicester Cityja.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...