TWITTER ZA SVE: Poznato kako izgleda nova opcija

Twitter će korisnicima olakšati život s objavama.

  • HiTec

  • 08. Mar. 2021  08. Mar. 2021

  • 0

Nova funkcija će pored potvrde da je poruka poslana nuditi kratkotrajni vremenski prozor tokom kojeg će poruka moći biti izbrisana, prenosi "Tportal".

Krenimo od početka. Izgleda da je internetom počela kružiti animacija dugo najavljivanog Twitterovog poništavanja slanja objava odnosno funkcije "Undo send". Prvih se slika animacije domogla poznata analitičarka Jane Manchun Wong.

Međusklop prikazuje prepoznatljiv dijalog "Your Tweet was sent" i novu tipku "Undo". Tipka "Undo" ima dvojaku funkciju, uključujući onu statusa slanja koje korisniku pruža priliku da objavu na vrijeme poništi.

Primjera radi, sličnu funkciju koristi i Gmail sa mogućnošću poništavanja slanja koja se pojavi nakon što ste pritisnuli tipku "Send".

Poništavanje slanja je, podsjetimo, dugo najavljivani dio Twitterove navodne premijske pretplate. Možda se ne radi o tipki za uređivanje objava koja vjerovatno neće nikad ni stići, no bolje išta nego ništa, komentira "Verge".

Bloomberg je početkom godine objavio reportažu prema kojoj Twitter razmišlja o uvođenju opcije za pretplatu ne bi li smanjio ovisnost kompanije za reklamiranjem i učinio se različitim od Facebooka i Snapchata. Izvještaj također spominje potencijalnu funkciju koja korisnicima omogućava međusobno plaćanje za ekskluzivne sadržaje - fukciju koju kompanija zove "Super Follow".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...