Sport
NAKON DRAME NA PARKU PRINČEVA: Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka (FOTO/VIDEO)
Prije 27 min0
Naš današnji obrok nastaje za 30 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
11. Mar. 2021
0
SASTOJCI
4 juneća odreska
30 g maslaca
2 glavice luka
2 kašikice senfa
30 ml vinskog sirćeta
250 ml mesnog temeljca
brašno
ulje za prženje
sol i biber (svježe mljeveni)
PRIPREMA
Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo čekićem za meso, a luk narežemo na kolutove.
Zatim odreske začinimo solju i biberom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na malo vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu.
Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinsko sirće, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, kuhačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj.
Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje.
Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, filujemo prženim kolutovima luka i poslužimo.
Prijatno!
Sport
NAKON DRAME NA PARKU PRINČEVA: Borussia izbacila PSG i prošla u finale Lige prvaka (FOTO/VIDEO)
Prije 27 min0
Auto
VLASNICI SU JAKO LJUTI: Volkswagen je napravio velik propust, skupocjeni dio lako se krade
Prije 28 min0
Regija
OTIŠAO JE LAJČAK, ODLAZI I GABRIEL: Kakve rezultate je dao angažman Escobara na Zapadnom Balkanu?
Prije 35 min0
Evropa
U ATINI SE SUKOBILI PROPALESTINSKI DEMONSTRANTI I POLICIJA: Korišteni pendreci, suzavac i šok bombe
Prije 41 min0
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
05. Maj 20240
Gastro
NOVA PRIJETNJA ZA ANDROIDE: Hakeri koriste ovu grešku - evo šta trebate deinstalirati
06. Maj 20240
Gastro
MARYLIN MONROE DAVNO JE OTKRILA ŠTA DORUČKUJE: "Nijedan ljekar ne bi mogao preporučiti ništa hranjivije za zaposlenu djevojku"
Prije 14h0
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
06. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.