ZAOKRET U KADROVSKOJ POLITICI: Naša stranka odustala od kandidature Ivane Marić?

Iako je prije nekoliko dana zvučalo da je izvjesno kako će na poziciju dogradonačelnice Sarajeva doći Ivana Marić, to više nije tako sigurno, piše "Oslobođenje".

  • Vijesti

  • 11. Mar. 2021  11. Mar. 2021

  • 7

Naime, prema saznanjima izvora "Oslobođenja" bliskih strankama "Četvorke", NS je navodno odustala od kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu. Zbog ove informacije "Oslobođenje" je kontaktiralo i predsjednika NS-a Predraga Kojovića.

- Kandidata za poziciju dogradonačelnika ima više. Kantonalni odbor NS-a će donijeti odluku o tome ko će biti kandidat za dogradonačelnika naredne sedmice, kazao nam je kratko Kojović.

Kako je "Oslobođenje" uspjelo saznati, proces kandidovanja za poziciju dogradonačelnika Sarajeva još nije završen i trajaće do kraja sedmice, nakon čega će biti poznato ime jednog od dvojice novih dogradonačelnika Sarajeva.

Kao što je poznato, nakon što je u javnost dospjela informacija o kandidaturi Ivane Marić, na društvenim mrežama počeo se širiti video snimak njenog obraćanja na konferenciji u Londonu, iz 2018. godine, na kojem se čuje i sporni dio, kada, između ostalog, kaže kako su: "Bošnjaci izmislili svoje ime, nazvali su se tako kako ne bi bili 'samo muslimani'". Ovaj snimak je znatno podijelio javnost u Sarajevu, ali i u cijeloj BiH u vezi sa kandidaturom Ivane Marić, odnosno u vezi sa idejom da ona bude osoba koja će stati uz bok sa Bogićem Bogićevićem.

(Oslobođenje.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...