POSLASTICA ZA VIKEND: Napravite baklavu s pistacijama na ovaj način...

Isprobajte malo drugačiju baklavu i umjesto oraha koristite pistacije.

  • Gastro

  • 12. Mar. 2021  12. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

250 gr jufke za baklavu

250 gr pistacija

100 gr putera

50 ml ulja

Agda:

  • 300 gr šećera
  • 300 ml vode
  • par kapi limuna     

PRIPREMA:

1. U šerpici otopite puter i pomiješajte ga sa uljem.

2. Polovinu pistacija sameljite, a drugu polovinu isjeckajte.

3. Jednu jufku premažemo puterom i na nju stavimo drugu.

4. Drugu jufku premažite do pola puterom a ostatak pospite pistacijima.

5. Zamotajte i stavite u tepsiju.

6. Proces ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 170 stepeni 10 minuta, smanjite temperaturu na 140 stepeni i pecite još 20.

8. Dok se baklava peče napravite agdu.

9. Otopite šećer u vodi i ostavite da se kuha dok se ne zgusne.

10. Dodajte par kapi limuna i toplom agdom zaljevajte vruću baklavu.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...