I PONOVO JE U PITANJU KADAR HDZ-a: Po čijem nalogu Davor Pehar opstruira nabavku vakcina za Federaciju!?

Zavod za javno zdravstvo FBiH još nije potpisao ugovore sa dobavljačima za nabavku vakcina protiv Covida-19 iako im je dostavljena sva dokumentacija, a sredstva doznačena.

  • Politika

  • 12. Mar. 2021  

  • 13

Potvrdio je ovo za N1 premijer FBiH Fadil Novalić kao i da je Vlada FBiH uradila svoj dio posla.

“Poslali smo upit da li su potpisani ugovori i dobili smo informaciju iz Zavoda za javno zdravstvo da još nisu. Mi smo danas prebacili novac i čekali potpis kako bi otvorili akreditive. Uputili smo im informaciju da do ponedjeljka u 10 sati ugovori moraju biti potpisani inače ćemo posegnuti za drugim rješenjima, odnosno tražit ćemo smjenu direktora ili da nam kažu ukoliko postoje problemi s vakcinama. S naše strane je sve riješeno”, rekao je Novalić za N1.

U međuvremenu su dobili i informaciju da je direktor Davor Pehar u izolaciji jer je bio u kontaktu sa zaraženom osobom. Zavodu je naloženo da radi i tokom vikenda kako bi ugovori bili potpisani do ponedjeljak u 10 sati.

S druge strane direktor Pehara ne odgovara na upite medija.

Podsjetimo, u utorak je objavljeno kako je Pehar otišao za Mostar u momentima kada se održavala sjednica Ad hoc tima, što je otvorilo brojna pitanja. Od onog šta je to Peharu važnije od nabavke vakcine do toga šta ako bude trebalo potpisati neki važan dokument.

Očigledno je da se radi o smišljenoj opstrukciji, a sada sa postavlja pitanje po čijem nalogu Davor Pehar zaustavlja nabavku vakcina za Federaciji BiH.

Riječ je o nabavci 350.000 doza vakcina Sputnik V čiju je nabavku dogovorila Vlada FBiH. Odabrane su firme MGM Kakanj i Krajinagroup koje će uvesti vakcine u FBiH. MGM Kakanj u ugovoru je navela kako isporuku prvog kontigenta vakcina može realizovati u roku do tri dana nakon potpisivanja ugovora, dok je za Krajinu Group rok između tri i četiri sedmice.


(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...