SJAJNA VIJEST: Film "Quo Vadis, Aida?" osvojio glavnu nagradu i na festivalu u Luksemburgu

Film o genocidu u Srebrenici dobio je glavnu nagradu, kao i nagradu kritičara na 11. izdanju Luksemburg City Film Festivala.

  • Kultura

  • 13. Mar. 2021  

  • 3

Film "Quo Vadis, Aida?" bosanskohercegovačke rediteljice Jasmile Žbanić osvojio je još dva priznanja, ovaj put na filmskom festivalu u Luksemburgu.

Film o genocidu u Srebrenici dobio je glavnu nagradu, kao i nagradu kritičara na 11. izdanju Luksemburg City Film Festivala.

One more proud moment Quo Vadis, Aida? by Jasmila Zbanic wins the GRAND PRIX -BY Orange & CRITICS’ AWARD!...

Posted by Deblokada on Subota, 13. March 2021.
Podsjetimo, film Jasmile Žbanić privukao je veliku pažnju javnosti te o njemu posljednjih nekoliko mjeseci pišu filmski kritičari i mediji iz svih dijelova svijeta. "Quo Vadis, Aida?" nominovan je i za dvije BAFTA nagrade (Najbolji strani film i Najbolji reditelj/ica).

Dodjela Oscara zakazana je za 25. april, dok će BAFTA nagrade biti dodijeljene 11. aprila, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...