NOVO GRADILIŠTE NA SJEVEROISTOKU BiH: Počela gradnja na tuzlanskom aerodromu, milionski projekt bit će gotov...

Riječ je o novom objektu koji će biti lociran u sjevernom dijelu kompleksa aerodroma, povezan je nadstrešnicom s glavnim ulazom-izlazom u putnički terminal, a služit će za potrebe putnika u odlasku i dolasku.

  • Ekonomija

  • 15. Mar. 2021  

  • 0

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla počela je izgradnja atrija. Riječ je o novom objektu koji će biti lociran u sjevernom dijelu kompleksa aerodroma, povezan je nadstrešnicom s glavnim ulazom-izlazom u putnički terminal, a služit će za potrebe putnika u odlasku i dolasku.


- S obzirom na to da su sve administrativne procedure završene, kako bi se postiglo još značajnije rasterećenje putničkog terminala, kreće se u realizaciju izgradnje atrijuma. Ugovorena vrijednost za izvođenje radova je 1,678,941 KM. Tenderska procedura oko izgradnje je okončana, a izabrani su i izvođači radova po određenim vrstama radova, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Tuzla.


Atrij će se prostirati na 604,84 kvadratna metra, a u njemu će biti smještene sve rent-a-car agencije, suvenirnice, turističke agencije i prateći montažni objekti koji su trenutno smješteni u sklopu putničkog terminala.


Kroz projekt vanjskog uređenja izgradit će se saobraćajnica s pristupnim popločavanjem u zoni oko atrija, a uredit će se i prostor između zgrade putničkog terminala i objekta atrija.


- Izgradnjom atrijuma stvaraju se i preduslovi da aerodrom poveća prihode iz neavijacijskih usluga, što je u osnovi niskobudžetskog modela na čijim principima aerodrom teži da posluje. Izvođači radova uvedeni su na plato gradilišta koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade putničkog terminala, a koji se koristio kao parking prostor, kazali su iz ovog preduzeća. Rok za izvođenje radova je 16 mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...