ZAPOSLENI U INSTITUCIJAMA BiH NAJAVILI PROTESTE: Napominju da će...

...mirno okupljanje biti održano u skladu sa preporukama kriznog štaba te da će se pridržavati svih higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi, dakle, broj prisutnih neće biti veći od trideset.

  • Vijesti

  • 15. Mar. 2021  15. Mar. 2021

  • 2

Mirno okupljanje i javni protesti zaposlenih u institucijama BiH biće održani u srijedu, 17. marta, prenose "Vijesti.ba"..

Mirno okupljanje je zakazano u periodu od 12.30 do 14.30 sati, ispred Zgrade prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine na Marindvoru u Sarajevu.

"Mirno okupljanje se organizuje s ciljem izražavanja nezadovoljstva zbog neusvajanja Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, kojim je bila predviđena korekcija/vraćanje osnovice za obračun plata zaposlenim u institucijama BiH na nivo 2012. godine, a u skladu sa ranijim zahtjevom Sindikata te nedostatka socijalnog dijaloga između Savjeta ministara BiH i Sindikata", saopćeno je danas iz Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...