BRAĆI MAMIĆ POTVRĐENA PRESUDA: Dinamo ostaje bez trenera?

Konkretno u slučaju Dinama, njegov trener Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora za tri krivična djela. To ne znači da odmah mora u zatvor. Prvo mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rješenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor s tačnim datumom.

  • Sport

  • 15. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 0

Braći Mamić Zdravku i Zoranu Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presude po kojima su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne. To aktuelizuje pitanje trenera Dinama, funkciju koju trenutno obavlja Zoran Mamić.

Konkretno u slučaju Dinama njegov trener Zoran Mamić osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora za tri krivična djela. To ne znači da odmah mora u zatvor. Prvo mora da primi presudu, a od tada u roku od osam dana sudija treba da napiše rješenje po kojem se okrivljeni šalje u zatvor sa tačnim datumom.

Sam Mamić može tražiti odlaganje zbog privatnih, porodičnih, poslovnih ili zdravstvenih razloga, ali ovdje se postavlja pitanje da li može do odlaska u zatvor obavljati dužnost trenera Dinama. Ako se striktno poštuje Zakon o sportu Republike Hrvatske tu jasno piše da lice osuđeno na zatvorsku kaznu dužu od šest meseci ne može obavljati bilo kakvu funkciju u sportu. To znači da najkasnije u roku od osam dana Dinamo mora da raskine ugovor sa Mamićem.

Dakle, dobra vijest za Modre je da će Mamić moći da vodi Dinamo u revanšu osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema, a loša da će po svemu sudeći, morati da se raskine ugovor u narednih osam dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...