BAJAGA I ČOLA U SUZAMA: "Hvala ti za iskreno prijateljstvo, svima ćeš beskrajno nedostajati!"

Bubnjar Dragoljub Đuričić danas je u Bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu preminuo u 68. godini od posljedica koronavirusa.

  • Estrada

  • 15. Mar. 2021  16. Mar. 2021

  • 0

Čuveni muzičar svirao je u Yu grupi, bendovima Leb i sol i Kerber, sa Đorđem Balaševićem i Zdravkom Čolićem, a slavu je stekao u protestnim kolonama, kad je ritmom svog instrumenta vodio mase u borbi protiv režima Slobodana Miloševića. Bitku s koronom vodio je više od mjesec dana. Dragoljubu se stanje prije pet dana poboljšalo i bio je skinut s respiratora, ali nažalost, jučer je njegovo srce prestalo da kuca.

- Mnogo mi je žao. Dragoljub je bio dobar čovek, bubnjar i naš veliki prijatelj. Pričao sam juče sa Žikom Jelićem, koji mi je rekao da je mnogo bolje i da je skinut s respiratora. Njegovo srce nije izdržalo - kaže Bajaga.

Od legendarnog bubnjara oprostio se i sarajlija Zdravko Čović, kojeg je Đuričić pratio dugi niz godina.

"Radili smo i stvarali zajedno više od četiri decenije i osjećam ogromnu tugu, otišao je prerano. Nedostajaće mi njegova životna filozofija, kao i njegov neodoljiv humor kojim nas je obasipao. Uvijek je bio tu kad treba da sasluša i posavjetuje. Bio je veliki umjetnik i još veći čovjek. Čudesan, neponovljiv, beskrajno talentovan i nadasve drag svima. Hvala ti za iskreno prijateljstvo. Svima ćeš nam neizmjerno nedostajati", izjavio je Čolić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...