BRZA, POLAGANA: Danas pravimo domaću krompirušu, još kad je prelijete jogurtom…

Naš današnji obrok gotov je za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI

12 gotovih jufki

1,7 kg krompira

2 glavice luka

ulje

sol i biber

PRIPREMA

U tavi ugrijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo te na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.

Zatim u tavu dodamo oguljeni i nasjeckani krompir, začinimo solju i biberom te uz stalno miješanje pirjamo 10-ak minuta, odnosno dok krompir malo ne omekša.

Na radnu površinu stavimo dvije kore jednu iznad druge. U zdjelicu ulijemo 150 ml hladne vode, dodamo 50 ml ulja i dobivenom mješavinom premažemo gornju koru.

Navlaženu koru do polovice filujemo pripremljenim krompirom te ih obje savijemo u savijaču.

Dobivene savijače složimo u namašćen lim za pečenje i stavimo peći na 180°C oko 20 minuta.

I, ne zaboravite jogurt.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...