AMERIČKA TAJNA SLUŽBA NA NOGAMA: U blizini rezidencije Kamale Harris uhapšen naoružani muškarac, zatečen je s opasnim...

Policija navodi da je Paul Murray optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške van posla i posjedovanje neregistrirane municije.

  • Svijet

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 2

Američka tajna služba objavila je u srijedu da je u blizini službene rezidencije potpredsjednice Kamale Harris uhapsila muškarca iz San Antonija, Teksas, zbog toga što je tamo zatečen s opasnim naoružanjem.

Tajna služba, koja je odgovorna za sigurnost američkog predsjednika Joea Bidena i potpredsjednice Kamale Harris, saopćila je da su Paula Murraya (31) priveli dužnosnici u civilu u blizini vladinog kompleksa zgrada u kojem su rezidencija potpredsjednice i vojnopomorski opservatorij, prenosi Hina.

Odjel vašingtonske Metropolitan policije saopćio je da su ga dužnosnici uhapsili i podigli optužnicu te da je do hapšenja došlo na temelju “obavještajnog spisa iz Teksasa”, ne navodeći šta je u njemu.

Pati od ‘paranoidnih deluzija’

Reporter "Fox Newsa" iz Washingtona na Twitteru je objavio teksaški policijski izvještaj o uhapšenom, u kojem piše da pati od “paranoidnih deluzija” da ga vojska ili vlada žele ubiti te da je poslao poruku majci navodeći da je u Washingtonu i da se namjerava “pobrinuti za svoj problem”.

Vašingtonska policija navela je da je Murray optužen za nošenje opasnog oružja, nošenje puške van posla, posjedovanje neregistrirane municije i velikog spremnika za municiju.

Policija je navela da su puška i municija pronađene u Murrayevom automobilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...