GUŽVA NA GRANICI: Slovenija postavlja novih 60 kilometara žičane ograde, počinju pregovori s Hrvatskom...

"Slovenija vodi završne pregovore s Italijom, Austrijom i Mađarskom o sporazumu po kojemu bi policajci iz tih država bili uključeni u granične ophodnje slovenske policije na granici s Hrvatskom", kazao je u razgovoru za Slovensku televiziju ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

  • Regija

  • 18. Mar. 2021  18. Mar. 2021

  • 0

Razlog za to je očekivanje da će se ilegalne migracije prema Sloveniji i šengenskom prostoru pojačati te "kadrovska pothranjenost" slovenske policije, ali i protivljenje slovenske opozicije da prihvati zakonski prijedlog po kojem bi granicu s Hrvatskom uz policijske ovlasti mogli nadzirati i pripadnici vojske, pojasnio je Hojs.

"Lijeve političke stranke bile su protiv toga da našu južnu granicu čuvaju pripadnici slovenske vojske, sada će, valjda, biti zadovoljni kad tamo budu strani policajci", kazao je Hojs u razgovoru, dodavši da se o uključivanju hrvatske policije u te mješovite ophodnje ne razmišlja, jer Hrvatska ima dovoljno posla s kontrolom svojih granica prema BiH i Srbiji.

Hojs je kazao da je u toku konkurs za nabavu i postavljanje dodatnih 60 kilometara žičane ograde na granicu s Hrvatskom te da je u pripremi i novi projekt uspostave graničnog videonadzora, postavljanjem optičkih kablova, ukopanih u zemlju, prenijela je Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...