PRESTIGAO OPRAH: KANYE WEST je najbogatiji Afroamerikanac na svijetu

Veliki poslovni potezi koje je ostvario sa svojom robnom markom “Yeezy” proteklih godina, najviše su utjecali na rast njegovog bogatstva.

  • Show

  • 18. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Reper i poduzetnik Kanye Omari West (43) povećao je vrijednost svog bogatstva na 6,6 milijardi dolara, prenose američki mediji.

Prema najnovijim informacijama, Kanye je postao najbogatiji Afroamerikanac na svijetu, te je materijalno prestigao Oprah i njenih 3.5 milijardi dolara, Majkl Džordana sa 2,2 milijarde dolara i Roberta Džejms Smita koji posjeduje 6,5 milijardi dolara.

Prošle godine u ovo vrijeme, reper je probio magičnu granicu od milijardu dolara, da bi nedavno povećao na mnogo viši nivo.

Veliki poslovni potezi koje je ostvario sa svojom robnom markom “Yeezy” proteklih godina, najviše su uticali na rast njegovog bogatstva.

Nedavni ugovor “Yeezyja” s “Gapom” i “Adidasom” podigli su vrijednost bogatstva za 4,7 milijardi dolara. Kako je Kanje jedini vlasnik taj iznos se dodaje njegovoj neto vrednosti koja iznosi 1,9 milijardi dolara.

Nako kraha braka sa Kim Kardašijan, reper se ozbiljno posvetio brojnim biznisima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...