PREMIJER DANAS U SUDNICI: Nastavlja se suđenje Fadilu Novaliću i ostalima u aferi “Respiratori”

Tužilaštvo Novalića i ostale tereti za kršenje zakona pri nabavci 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

  • Društvo

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Premijer Federacije BiH jučer je imao naporan dan, jer je bila sjednica Vlade na kojoj je donesena odluka o nabavci vakcina, a potom i sjednica Parlamenta FBiH na kojoj se raspravljalo o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji. Već danas Novalića čeka drugačiji raspored.

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje premijeru Novaliću i drugim optuženima u aferi “Respiratori”. Tužilaštvo Novalića i ostale tereti za kršenje zakona pri nabavci 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Podsjetimo da je Sud BiH ove sedmice odbio zahtjev Tužilaštva da se Novaliću zabrani obavljenja dužnosti dok traje proces i posjećivanje Vlade FBiH, piše Pressmedia.

Osim Novalića i Solaka, optuženi su i ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i Fikret Hodžić, vlasnik preduzeća “Srebrena malina”, koje je za potrebe Federalne uprave civilne zaštite uvezlo respiratore.

Novalića, Solaka i Hodžića optužnica tereti za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi s djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Oni su optuženi i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje. Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...