"ISTORIJSKA ŠANSA ZA DNS": Nešić poručio da u njegovoj stranci VIŠE NEĆE BITI PAPAKA

"Demokratski narodni savez (DNS) naučio je iz svojih grešaka i nadam se da nam se neće ponoviti da u svojim redovima imamo takozvane papke", rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić na sjednici Regionalnog odbora Banja Luka.

  • Politika

  • 20. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 0

Nešić tvrdi da ljudi širom Republike Srpske prilaze DNS-u, jer “osjećaju da ova stranka ima dovoljno snage i energije za promjene“.

Političkim oponentima Nešić je poručio da DNS poštuje sve druge partije u Republici Srpskoj i BiH i da očekuje “od drugih da uzvrate poštovanje”.

Na sjednici Regionalnog odbora DNS-a, koji obuhvata Banju Luku, Kneževo, Čelinac, Kotor-Varoš, Petrovac-Drinić, Jezero, Ribnik, Mrkonjić-Grad i Šipovo, Nešić je istaknuo da DNS u ovom periodu ima unutarstranačke izbore i da je izborna sjednica Skupštine planirana za juni.

– Nadam se da će svi odbori izabrati najbolje predsjednike koji imaju znanja, snage i mudrosti, koji su lojalni DNS-u, koji će ostati uz DNS i svoje članove – poručio je Nešić.

On je ocijenio da DNS ima “istorijsku priliku da bude ključni faktor na političkoj sceni Republike Srpske i da bude nosilac promjena”, ali da rukovodstvo DNS-a i ne može ništa uraditi bez jedinstva i lojalnosti članstva.

Napomenuo je da je došlo vrijeme da se radi za narod, za bolju egzistenciju, bolju ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik DNS-a i šef Kluba DNS-a u NSRS Duško Ivić rekao je da je DNS stranka koja ima budućnost, nacionalna stranka koja nije prenosila nadležnosti, kojoj je Republika Srpska najbitnija.

– DNS je stranka koja u perspektivi treba da vodi Republiku Srpsku i koja mladim ljudima daje mogućnost da pokažu šta znaju i šta umiju, sve ovo zavisi od nas – rekao je Ivić.

On je dodao da je najbitnija infrastruktura i formiranje mjesnih odbora koji su organizovani po biračkim mjestima te da su jaki mjesni odbori su ključni za uspjeh svake stranke.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić rekao je da je cilj DNS-a da se u regiji Banja Luka dobro pozicionira i da na osnovu rezultata koji zajedno naprave, mogu da formiraju jednu stranku koja će imati respekt u društvu.

– Demokratski narodni savez ima put koji je čestit, ubjeđeni smo u ispravnost tog puta i mislim da će građani to prepoznati i da će nas pratiti na našem putu promjena – rekao je Jovičić.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da tri izborne jedinice u ovoj regiji nose oko 500.000 birača i ove tri izborne jedinice odlučuju kako će biti pozicioniran u političkom životu, prenosi "Srpskainfo".

– Politički put DNS-a je uvijek bio konstruktivan i kad smo bili u koaliciji sa SNSD-om, imali smo cilj da sačuvamo Republiku Srpsku. Sada kada smo se odlučili za opoziciono djelovanje, mislim da trebamo da stabilizujemo svoje redove i da vodimo svoju politiku i mislim da smo unutar sebe dovoljno jaki i da možemo biti odlučujući faktor u Srpskoj – rekao je Rodić.

Predsjednik RO DNS Banja Luka Željko Dubravac rekao je da je bitno da se u svakoj lokalnoj zajednici čuje za Demokratski narodni savez i za put promjena ove stranke.

– Moramo da jasno kažemo koje promjene nudimo, nisu bitni ljudi, već ono što nudimo građanima, realni ciljevi, poboljšanje ekonomske situacije u svim gradovima i opštinama – rekao je Dubravac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...