FOTOGRAFIJA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Pogled na groblje Vlakovo iz zraka

Na spomenutoj fotografiji nije prikazano neko groblje iz Brazila, kako smo mogli vidjeti proteklih godina, već Gradsko groblje Vlakovo pored Sarajeva.

  • Društvo

  • 20. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 1

Da situacija s koronom u glavnom gradu BiH poprima zabrinjavajuće razmjere, najbolje pokazuju podaci o zaraženim i umrlim u Sarajevu.

Naime, na spomenutoj fotografiji nije prikazano neko groblje iz Brazila, kako smo mogli vidjeti proteklih godina, već Gradsko groblje Vlakovo pored Sarajeva.

Pogled na spomenuto groblje ledi krv u žilama s obzirom na tp da se iz dana u dan povećava broj umrlih, a istovremeno se traži novo mjesto za ukop preminulih Sarajlija, piše "Hayat".

alt

Podsjećamo, uvidom u najave sarajevskih pokopnih preduzeća “Pokop”, “Bakije” i “Jedileri” 17. marta 2021. godine evidentirano je 36 dženaza i sahrana koje su obavljene spomenutog dana, a taj broj se svakim danom povećava. Ranijih godina u martu je, u prosjeku, umiralo desetak stanovnika Kantona Sarajeva dnevno.

Ono što možemo na kraju naglasiti jeste da se zaista svi nadamo da će ove fotografije probuditi svijest građana te da će se bolje čuvati i poštivati sve mjere kako bi zaštitili sebe i svoje najmilije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...