PROTESTI U PODGORICI; GRAĐANI IZAŠLI NA TRG I PORUČUJU: "Ovo nije politički skup, tražimo donošenje..."

"...zdravorazumskih mjera."

  • Regija

  • 20. Mar. 2021  20. Mar. 2021

  • 0

Više od stotinu građana Podgorice protestiralo je danas na Trgu nezavisnosti zbog mjera protiv koronavirusa.

Protest u Podgorici jedan je od mnogih koji su danas organizovani širom Evrope protiv mjera nametnutih pandemijom koronavirusa.

Okupljeni građani danas nisu nosili zaštitne maske, uz poruku da aktuelne epidemiološke mjere ne daju rezultate. S druge strane, istaknuli su da se na ovaj način uništava ekonomija, a da ljudi svakodnevno ostaju bez posla.

Jedan od učesnika protesta Pavle Radević poručio je da traže ukidanje svih mjera.

“Ovo nije politički skup. Tražimo donošenje zdravorazumskih mjera. Vjerujemo da će nam se donosioci odluka obratiti, jer su aktuelne mjere besmislene”, kazao je Radević.

Na skupu je istaknuto da trenutno važeće mjere krše osnovna ljudska prava, uz poruke da se protestom brane Ustav i zdrav razum, javlja N1.

Najavljeno je da će protesti biti održani i u drugim crnogorskim gradovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...