NAKON OPTUŽBI I BRUTALNIH NAPADA: SLAVIŠA KOKEZA podnio ostavku na funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Srbije...

U saopštenju FSS-a se dodaje da će, u skladu s članovima 49 i 50 Statuta FSS-a, zamjenik predsjednika Marko Pantelić obavljati dužnost predsjednika do izbora novog čelnika.

  • Regija

  • 22. Mar. 2021  22. Mar. 2021

  • 0

Dosadašnji čelnik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FSS-a, obavijestio je Savez.

U saopštenju FSS-a se dodaje da će, u skladu s članovima 49 i 50 Statuta FSS-a, zamjenik predsjednika Marko Pantelić obavljati dužnost predsjednika do izbora novog čelnika.

Zamjenik predsjednika će, kako se dodaje, na osnovu člana 46 Statuta, zakazati sjednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine kako bi se donijele odgovarajuće odluke o daljnjim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije.

Saopštenjem o ostavci na funkciju čelnika FSS-a oglasio se i Slaviša Kokeza.

"Suočen s optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim s funkcije predsjednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza u saopštenju.

Kokeza je krajem februara saslušan zbog navodne povezanosti s ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom. Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umiješan u pripremu atentata na predsjednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrđeno.

Slaviša Kokeza bio je na čelu Fudbalskog saveza Srbije od maja 2016. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...