SARAJLIJA KOJI JE PREVARIO VUČIĆA: Trenirao u Čeliku, zaradio milione u Srbiji i ispario se na Zapad

Protiv Kokeze se vodi i predistraga u vezi sa određenim transakcijama u FSS, ali i o navodima o namještanju utakmica.

  • Regija

  • 25. Apr. 2023  25. Apr. 2023

  • 1

Bivši predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza kao da je u “zemlju propao” nakon što je u martu prošle godine dao ostavku na ovu funkciju.

Od njega, ni o njemu, se riječ nije mogla čuti gotovo godinu i po.

Odlazak u ilegalu čovjeka koji je donedavno uživao ogromno povjerenje šefa SNS-a i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dogodio se baš u trenucima kad je nadležno tužilaštvo pokrenulo istragu o njegovom poslovanju i kad je postalo jasno da je izgubio podršku vrha države.

Saslušavan u policiji

Iako mu se na teret stavlja saradnja sa klanom Veljka Belivuka, ali i izvjesna uloga u aferi prisluškivanja Vučića, zbog čega je i saslušavan u SBPOK-u (Služba za borbu protiv organizovanog kriminala) februara prošle godine, Slaviša Kokeza je ostao na slobodi.

Štaviše, ovaj rođeni Sarajlija uspio je da napusti državu. Već nekoliko mjeseci boravi u jednoj zemlji na Zapadu, piše Nova.rs.

Protiv Kokeze se vodi i predistraga u vezi sa određenim transakcijama u FSS, ali i o navodima o namještanju utakmica.

Međutim, čini se da je njegov najveći “grijeh” to što je “slomio srce” Vučiću, za kog je ranije govorio da mu je prijatelj.

Vučić i ja smo prijatelji, on je zvezdaš, ali tu se završava priča o njegovom utjecaju u fudbalu. Od silnih obaveza koje ima u državi Vučić stvarno nema vremena da se bavi fudbalom.

Pomaže i Zvezdi i Partizanu koliko mu obaveze dozvole kao državnik i političar“, rekao je Kokeza u intervjuu za Mozzartsport.

Odnosi su prekinuti nakon što je Kokeza, tokom saslušanja u policiji, na poligrafu odbio da odgovara na pitanja poput onih da li je učestvovao u pripremi likvidacije predsjednika Srbije.

Vučić nije skrivao da ga je to pogodilo.

„Ne razumijem zašto je čovjek u kojeg sam imao povjerenje odbio poligraf, posebno zato što mu je rečeno da može da ide samo sa pitanjem da li je učestvovao u pripremi moje likvidacije“, rekao je Vučić.

Inače, Kokeza (46) bio je član Srpske radikalne stranke (SRS). Nakon osnivanja Srpske napredne stranke (SNS) 2008. postao je i njen član te blizak Vučićev saradnik.

Navodno je trenirao u Čeliku iz Zenice od 1985. do 1991. godine. U seniorskoj konkurenciji igrao je za FK Brodarac iz Novog Beograda.

Šira javnost za njega je prvi put čula u julu 2008. godine, prenosi Direktno.rs.

Tada se pojavio na konferenciji za medije Srpske radikalne stranke, sjedeći pored tadašnjeg zamjenika predsjednika SRS-a Tomislava Nikolića i generalnog sekretara Aleksandra Vučića. Glava i ruka bili su mu u zavojima.

Kokeza je, kako je rečeno, povrijeđen na mitingu koji su radikali organizovali na Trgu Republike protestujući zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Kasnije je uplovio u poslovne vode, zgrnuo ogroman novac i – nestao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...