KONAKOVIĆ NA RUBU SUZA: "Podnosim krivičnu prijavu Tužilaštvu KS, neka uđu u KCUS!"

Vrlo emotivno je govorio o porukama koje dobija i od zdravstvenih radnika i od porodica koje ne znaju šta im je s članovima porodica koji se nalaze na liječenju od Covida-19 u KCUS-u, piše Patria.

  • Mini market

  • 22. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 4

Skupština KS danas raspravlja o aktuelnoj epidemiološkoj situaciju u KS.

U diskusiji je učestvovao Elmedin Konaković koji je u jednom trenutku bio skoro na rubu suza. Vrlo emotivno je govorio o porukama koje dobija i od zdravstvenih radnika i od porodica koje ne znaju šta im je sa članovima porodica koji se nalaze na liječenju od Covid 19 na KCUS-u, piše Patria.

"Mi moramo vidjeti šta se gore dešava da bismo vam dali više para. Sa 90 miliona tranša je došla na 150 miliona. Prošle godine dobit je bila 10 miliona KM. Nije pitanje je li vas volimo već da ljudima pomognemo, a vi ne date da priđemo ustanovi koju finansiramo. Mi ne znamo protokol liječenja na KCUS-u, ministar ne zna protokol liječenja. KCUS je integralni dio zdravstvenog sistema u KS je jedan od najvažnijih faktora.

"Ko je kročio nogom osim jednom Vranić. I ući ćemo i pregledat ćemo, kumimo, molimo da vidimo šta rade. Treba nam funkcionalan KCUS-u, odbiju ljude sa Službe za zapošljavanje KS kažu ne treba, onda nam ljudi šalju vapaje.

Svaka vam čast Vraniću, svaka čast Forto i Vlado", kazao je Konaković. 

Iako su njegovu diskusiju prekidali zastupnici SDA "ispravljanjem krivim navoda" pa i cijele diskusije, Konaković je na kraju kazao:

"Sutra ću podnijeti krivičnu priajvu Tužilaštvu KS da vidimo šta se dešava i smiju li ući", kazao je. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...