Gastro
KLASIK – FANTASTIK: Danas pravimo BRZU MUSAKU, nema joj ravne… (VIDEO)
23. Jan. 20200
Naš današnji obrok gotov je za 50 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
23. Mar. 2021 23. Mar. 2021
0
SASTOJCI
500 g mljevene junetine
1 patlidžan
1 čehno bijelog luka
prstohvat origana
150 ml jogurta
400 g kuhanog krompira
1 jaje
50 g parmezana
450 g sjeckanog paradajza
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Patlidžan stavimo na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C.
Za to vrijeme u tavu na ugrijano maslinovo ulje dodamo mljeveno meso te ga na jakoj vatri pržimo miješajući dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
Zatim u tavu dodamo origano, protisnuti bijeli luk, začinimo solju i biberom, dodamo sjeckani paradajz, sve zajedno dobro izmiješamo i na laganoj vatri pirjamo 20-ak minuta.
Potom iz pećnice izvadimo patlidžan i narežemo ga na tanke kriške. Kuhani krompir ogulimo i također narežemo na tanke kriške.
Dno vatrostalne posude pokapamo maslinovim uljem, po njemu složimo jedan sloj krompira i jedan sloj polovice pripremljenog mesa.
Po mesu ponovo stavimo jedan sloj krompira, a njega prekrijemo preostalim mesom.
Sve zajedno prekrijemo slojem patlidžana koji prelijemo sa malo maslinovog ulja. U zdijeli umutimo jaje, dodamo jogurt, naribani parmezan te sve zajedno dobro izmiješamo i prelijemo preko patlidžana.
Stavimo peći 10-ak minuta na 200°C i poslužimo.
Prijatno!
Sport
BAYERN PAO ZA 4 MINUTE U SPORTSKOJ DRAMI: Ancelottijev džoker donio trijumf i još jedno finale Real Madridu (FOTO/VIDEO)
Prije 1h0
Društvo
PRVI ČOVJEK SINDIKATA RTV FBiH POTVRDIO: "Tužba spremna, tražimo obeštećenje i izvinjenje"
Prije 2h0
Šareni svijet
PROGNOZE NISU DOBRE: 2024. bi mogla nadmašiti 2023. kao najtoplija godina u historiji
Prije 2h0
Jeste li znali
MASLAČKOM MOŽETE OLAKŠATI PROBAVU: Mlado lišće najčešće se konzumira svježe, dok se listovi ubrani u
Prije 2h0
Gastro
MARYLIN MONROE DAVNO JE OTKRILA ŠTA DORUČKUJE: "Nijedan ljekar ne bi mogao preporučiti ništa hranjivije za zaposlenu djevojku"
07. Maj 20240
Gastro
TRIK ZA SAVRŠENE PILEĆE BATAKE: Ako želite hrskavu koricu i sočno meso ispečeno u rerni, premažite ih...
07. Maj 20240
Gastro
NOVA PRIJETNJA ZA ANDROIDE: Hakeri koriste ovu grešku - evo šta trebate deinstalirati
06. Maj 20240
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
06. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.