DOVOLJNA JE LIMENKA: Napravite batake pečene u pivu na ovaj način...

Vrlo ukusna piletina posebnog mirisa...

  • Gastro

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 kg bataka

350 ml piva

4 čehne bijelog luka

ulje

aleva paprika

so

biber

PRIPREMA:

1. Piletinu operite i osušite.

2. Posolite, pobiberite i "natrljajte" alevom paprikom.

3. Premažite uljem pa ostavite u frižideru nekoliko sati.

4. Poredajte u tepsiju sa neoguljenim čehnama bijelog luka i prelijte pivom.

5. Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrijanoj na 15o stepeni 2h.

6. Povećajte temperaturu na 200 i otkrijte piletinu pa je zapecite još 15-ak minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...