STUPAJU NA SNAGU SUTRA: Ovo su nove mjere u Sarajevu kojima se obustavlja rad...

Ova mjera važit će dok traje aktuelna zabrana za ugostiteljske objekte, potvrdio je izvor u Vladi Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas nove mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Usvojen je prijedlog zaključka o obustavi rada javnih bazena i kupališta, sportskih centara, spa, fitness centara i teretana na području Kantona Sarajevo. Mjera stupa na snagu od sutra.

Zakazana sportska takmičenja moći će se obavljati, ali bez prisustva publike, što je i do sada bio slučaj. Također, profesionalni sportisti koji se takmiče, moći će trenirati u dvoranama.

Ova mjera važit će dok traje aktuelna zabrana za ugostiteljske objekte, potvrdio je izvor u Vladi Kantona Sarajevo.

Podsjetimo da je ranije na 14 dana zabranjen rad ugostiteljskih objekata u Sarajevu, osim za dostavu, odnosno šaltersku prodaju.

Osim toga, vlast je ranije produžila period zabrane kretanja od 21 sat do pet ujutro kako bi se što više smanjili kontakti među ljudima, piše Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...