NOVOSTI IZ SAMSUNGA: Sve je više glasina o još jednom...

Najnoviji uređaj, prema insajderima, koristi višestruko preklapanje, premda niko nije siguran kako će uopće izgledati.

  • HiTec

  • 23. Mar. 2021  23. Mar. 2021

  • 0

Samsung navodno radi na smartfonu s dvostrukim preklapanjem, prenosi "9to5Google".

Prve informacije o nadolazećem uređaju opisuju neobični uređaj koji se može preklopiti dvaput te koji bi na tržište mogao doći "već krajem ove godine".

Smartfon će time postati treći predstavnik Samsungove linije preklopnih mobitela koji će, prema sudeći svemu, i ove godine dobiti nadogradnju.

Dizajn novog uređaja još nije gotov, no šuška se o ekranu omjera 16:9 ili 18:9.

Uređaji s višestrukim preklapanjem nisu ništa novo. Xiaomijev prototip imao je dvostruko preklapanje, no čini se da je kompanija ipak odlučila posuditi dizajn Galaxy Folda kao inspiraciju za konačni izgled. Sličnu priču priča i Huawei Mate X2, koji, također, malo podsjeća na model iz Samsunga. Razlog za izbacivanje novog preklopnog uređaja je, prema "Vergeu", olakšavanje tranzicije u novi format - pogotovo nakon što je kompanija spomenula da će ove godine možda preskočiti Galaxy Note.

Razlozi za ovakav razvoj događaja možda leže u nestašici čipova. Povećanom ponudom preklopnih telefona kompanija, izgleda, nastoji ponuditi više opcija i time približiti uređaje širem spektru kupaca. 

(SB/Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...