ZA SAMO DVADESET MINUTA: Napravite čokoladni mus i uživajte

Pravi recept za početnike i one kojima se žuri.

  • Gastro

  • 24. Mar. 2021  24. Mar. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 ml vrhnja za šlag

350 g mliječne čokolade

voće za ukras po želji

PRIPREMA:

1. U šerpu uspite 250 ml vrhnja za šlag pa dodajte čokoladu izrezanu na kockice.

2. Kuhajte na niskoj temperaturi dok se čokolada ne otopi pazeći da ne proključa.

3. Sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.

4. Ostatak šlaga umutite mikserom pa pažljivo dodajte otopljenu čokoladu lagano miješajući.

5. Uspite u posudice i ostavite u frižideru nekoliko sati pa ukrasite voćem po želji.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...