OŠTRA REAKCIJA SLUŽBENE ANKARE: Turska osudila neprihvatljive primjedbe francuskog predsjednika

Zvanična Ankara osudila je nedavne izjave francuskog predsjednika Emmanuel Macrona o Turskoj i njenom lideru, nazvavši ih neprihvatljivima, prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 25. Mar. 2021  25. Mar. 2021

  • 3

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske Hami Aksoy kazao je da je izjava francuskog predsjednika Macrona suprotna prijateljstvu i savezništvu između dvije zemlje i da je neprihvatljiva.

Turska se pokušava umiješati u francuske izbore

Aksoy je, također, rekao da se radi o “nepravednim i nedosljednim” izjavama u vezi s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i Turskom.

Tokom intervjua emitovanog u utorak na TV kanalu “France5“, Macron je iznio tvrdnju da se Turska “pokušava miješati” u francuske predsjedničke izbore, planirane za 2022. godinu.

“Mislimo da su te izjave gospodina Macrona nedosljedne u trenutku kada poduzimamo korake da napetost u odnosima dvije zemlje zamijenimo smirenjem i prijateljstvom”, naglasio je Aksoy.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...